Снимка: Кадър, Нова тв

Майка на две деца, едното от които - с увреждания, твърди че е станала обект на грубо отношение от страна на общински съветник от Варна. Случката се разиграва по време на сесия на Общинския съвет в морската столица на 27 юни, където жената настоява да бъде настанена в общинско жилище.

Калинка Димитрова разказа пред Нова тв, че е била грубо обиждана и заплашвана със саморазправа от общинаря Димитър Карбов. В крайна сметка жената била изведена от залата с полиция.

Жената попада съвсем случайно на общинския съвет с дъщеря си. Дошла да поиска формуляр и решава да посети срещата, защото е свободна за граждани. Жената се поинтересувала от казус за общинско жилище, за което от 2011 г. пуска молба и се е обърнала към всички възможни институции, но все още няма отговор.

Тя попитала защо почти 10 години няма отговор, а общинските съветници й се подиграли като й обяснили, че тук не раздават жилища. Жената обясни, че Карбов й направил забележка за облеклото и я попитал няма ли огледало в дома си.

Самият Карбов отрича подобно нещо да се е случвало и твърди, че не познава Димитрова и определил случката като политическа нападка. Председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов пък заявява, че е  имало размяна на реплики между Калинка и Карбов, но не чул точно какви.

Друг общински съветник - Любомир Роев, потвърди, че е станал свидетел на разпра и е чул обидни квалификации.
 

Коментари Напиши коментар

78

Анонимен

преди 2 години

До До 63Всички тарикати искат общинско жилище ,с ъс съпруга ми работехме без почивка на няколко места и си купихме .А и в учериждение не се ходи като на плаж

77

бай Ставри

преди 2 години

До До 73То Бургаз, си е Перник на морето.

76

До 73

преди 2 години

То и в Бургас са руснаци, ама градът не заглъзва така. Във Варна и джебчиите им под чадър, и застроителите, и де що има дебелогъз престъпник.