Британски туристи се оплакаха от провалена почивка в България. Студентите платили 700 паунда за почивка в луксозна вила в "Свети Влас", а на място открили изоставена къща за гости с мръсен басейн и затворени прозорци. Bulgaria ON AIR сигнализира Министерството на туризма, от където обещаха проверка.

Студентите откриват затворена с кабел врата, счупена пералня на двора и зеленясал басейн. На всичко отгоре вилата се намирала на осем мили от обявения на сайта адрес, който се оказалo, че не съществува.

Още по темата
До вила "Вероника", в която са направили резервация английските студенти, се стига по черен път , по който дори не може да премине кола.

Тодор Камарашев управлява една от най-големите туристически агенции в страната. Казва, че случаят е скандален и не е единствен. Оплакванията от чужди туристи са почти ежедневие. Според съседи пък вилата била на британец, който често я давал на британски студенти.

Министерството на туризма ще извърши проверка на вилата, заедно с Комисията за защита на потребителите и НАП, за да се види дали въобще къщата има категоризация или се предлага нелегално чрез интернет платформите за почивки.

Студентите в крайна сметка са платили още 1100 паунда и са резервирали хотел. От Booking са възстановили цялата сума за почивката им, но за студентите остава разочарованието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase