Снимка: Кадър, Нова тв

След поредното произшествие на пътя, предизвикал човешка смърт, хората от село Български извор искат справедливост и обезопасяване на участъка.

Недоволството им е породено заради инцидент, при който шофьор блъсна и уби на място 51-годишна жена в ловешкото село. Колата навлязла в насрещното платно с висока скорост, счупила мантинела и електрически стълб и помела жената, която е ходела по тротоара на път за работа.

Още по темата

След фаталния удар шофьорът изоставил колата си и опитал да избяга, заедно с двамата пътници в нея, но по-късно тримата са били заловени.

"По всяка вероятност шофьорът от ромски произход е бил пиян. Може би е имало и спречкване в колата. Подобни случаи са ежедневни по този път. Движението е страшно натоварено и не може да се мине от единия до другия тротоар. Няма контрол. Много хора от малцинствата нямат книжки, но въпреки това шофират. Карат след употреба на алкохол, по десет деца вътре, не съм видяла да имат столчета за кола.Трябва да има повече камери и пешеходни пътеки", заяви пред Нова тв роднина на загиналата.

Според друг местен, това е най-оживеното място, и в участъка не за първи път стават инциденти. Много е натоварено, защото от там минава пътя София-Варна. Поставят се пешеходни пътеки, които не се използват. В самото село се влиза след лек завой с висока скорост.

"Уведомявал съм АПИ, че трябва да бъдат направени повече пешеходни пътеки в селото. Абсурдно е, че в населено място има обозначение, че е е разрешено изпреварването. За 24 часа от тук преминават от 8 000 до 12 000 автомобили. Ограничението е 50 км, но не се спазва", поясни кметът на с. Български извор Севин Иванов.

Той допълни, че докато бъде построена магистралата, хората в селото се борят с тирове и автомобили с високи скорости. По думите му, ромите от близките населени места пият и карат без книжки през нощта, когато в района няма полицаи, които да контролират пътя. Хората искат камери и легнали полицаи.

Близките на починалата смятат, че случаят ще остане без последствие и след 72 часа ще пуснат виновния шофьор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase