Снимка: архив, Булфото

Полицията предотврати опит за отвличане на 20-годишна в плевенското село Каменец, съобщиха от МВР – Плевен. Задържани са двама от нападателите, уточниха от полицията.

Престъплението е извършено рано сутринта вчера. Нападателите нанесли побой в дом в Каменец на 44-годишен роднина на набелязаната жертва, като му причинили много травми по тялото и спукване на черепа.

Двадесетгодишната успяла да се обади на тел. 112 в 05:45 часа, което е осуетило отвличането и извършителите се оттеглили в неизвестна посока, посочват от полицията.

Жената била невредима, но пострадалият мъж бил приет от Спешна помощ с опасност за живота, след което състоянието му било стабилизирано.

При огледа на място полицаите са иззели като веществено доказателство дървен кол.

Установена е самоличността на извършителите - трима от Павликени - на 22 години, 47 години и 38 години, в съучастие с 24-годишен от Летница. След опита за отвличане те са се укрили и са обявени за издирване с мярка "принудително довеждане".

В следобедните часове вчера 24-годишният е задържан от служители на ОДМВР - Ловеч. В Павликени е задържан и 22-годишният извършител на побоя.

Окръжната прокуратура в Плевен е образувала досъдебно производство по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase