Снимка: HelpBook

Общ преглед
Проблемът със замърсяването на подпочвените води и тяхното пречистване е от огромна важност, но за съжаление липсата на канализации в голяма част от територията на страната е причина за големия брой самоделни септични ями.

В сигнал, постъпил в платформата Helpbook.info, жител на квартал "Горубляне" е изпратил снимки от съседски двор, където е изградена септична яма от автомобилни гуми, която се ползва за отходни фекални води и битови нужди, което замърсява подпочвените води трайно и създава предпоставки за възникването на зарази.

Водни неволи преживяват и жителите на с. Съдиево, Бургаска област. Няколко дни водата в селото е спряна и въпреки подаването на многобройни сигнали по националния телефон, адекватна информация какво се случва и кога ще се поднови водоподаването няма до този момент.

В столичния квартал "Левски- Г" пък водата е в изобилие. Пешеходци и автомобили газят в огромна локва, която причинява неудобство, заради мръсотията и калта, както за опитващите се да паркират, така и за всички живеещи в околността. 

Валежите от изминалите седмици са повлияли благоприятно и за избуяването на растителност в цялата страна, а хората се притесняват от наличието на змии, кърлежи и всякакви гадини. В сигнал към район "Витоша" наш потребител отправя искане за редовно поддържане на тревата в училищен двор, който е бил окосен и напръскан преди време, но към днешна дата от взетите мерки няма и следа.

С подобен проблем ни запознава и гражданин от Благоевград, молбата му е редовно да се коси,  тъй като пътеките в междублоковото пространство са зарасли и предвижването е трудно и опасно.

Завършваме днешния обзор с притеснителен сигнал за опасни улични стълбове в район "Възраждане". От снимките се вижда, че стълбовете на уличното осветление са наклонени, а от тях стърчат кабели. Нашият потребител се опасява от възникването на инциденти, тъй като деца бъркат и си играят с кабелите. Молбата е за поставяне на обезопасителни капаци и извършване на щателна проверка на съоръженията.

Това са само малка част от постъпилите сигнали при нас. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар