Снимка: pixaBay

Водоподаването в Стрелча е възстановено, съобщи шефът на ВиК в града Филип Фингаров.

Още по темата

Във вторник вечерта са започнали да постъпват достатъчни количества в пречиствателната станция, пуснати са крановете и потребителите вече имат вода, която обаче може да се ползва само за битови цели, уточни управителят пред Дарик.

Най-малко две седмици ще са необходими, за да може течността да се избистри добре, да се изследва и при добър резултат да е годна за пиене.

По негови думи, за да не се стигне обаче до подобна критична ситуация, ще са необходими сериозни инвестиции в ключови съоръжения. Само тогава и при обилни валежи няма да се влошава качеството на водата.

Поройните дъждове доведоха до прииждане на река Меди дере, която заля няколко пъти съоръженията на единствения водопровод на Стрелча и ги затлачи с кал, тиня, камъни и дървета.

Кметът Стойно Чачов обяви на 10 юни бедствено положение и призна, че няма как да се справят с проблема без помощ от държавата.

За момента чиста вода се осигурява с водоноски, а за пиене общината доставя бутилирана.

Коментари Напиши коментар

2

трол горянин

преди 1 година

В нашето село по двапъти в месеца спираха водата и все бутилирана купувах, и преди две години си инсталирах филтри на крана за питейна вода и за нула време ги изплащаш с парите които си спестяваш .

1

Боко Суджука

преди 1 година

Като нямат вода да пият Ред-Бул!