Снимка: архив, Reuters

Двама лекари от Бяла Слатина са заподозрени, че са получавали средства от здравната каса за иктивни прегледи на пациенти.

Според Районната здравно-осигурителна каса /РЗОК/ във Враца, медиците са получавали неправомерно средства за лечебна дейност, съобщиха от МВР.
При проверка от служители на полицията в три лекарски кабинета са намерени и иззети 55 амбулаторни листа на пациенти. Проверените кабинети се намират в Бяла Слатина и две села от общината, в които работят лекарите.

Според амбулаторните листи, написани и подпечатани от двамата медици, пациентите са преминали медицински прегледи за времето от 5 до 12 март 2019 години.

Листите са подписани и от пациентите. Установено е, че в този период лекарите са били извън страната. От друга страна пациентите свидетелстват категорично, че не са ходили на медицински прегледи при лекарите на посочените в документите дати, а положените подписи не са техни, допълват от ОД на МВР.

Изготвените документи са отчетени пред РЗОК-Враца с цел получаване на средства от бюджета на касата, уточняват от полицията. Работата по случая продължава.

Коментари Напиши коментар

10

от кухнята

преди 1 седмица

С копи-пейста на амбулаторните някои доктори в търново направиха милиони. По БМВ-тата последен модел ще ги познаете

9

AZ

преди 1 седмица

До стефанов
----------------------------------
Пожелавам ти да те лекува техниката и принтерът.

8

стефанов

преди 1 седмица

Крайно време е някой да вземе метлата и да почва чистенето и защо
430 болници - ужас и безумие и всичко това точи едни пари като се има в предвид че над 85 % вършат елементарен тип дейности....Техниката е превзела ТОТАЛНО дейността им...
От тези болници минимум 130 - за ИЗХВЪРЛЯНЕ....
Ако констатирате случаи на измама - просто му скъсете живота на този наглед.. Тези пък които достойно си вършат работата - ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЕ