Снимка: Bulgaria ON AIR

Пациент на хемодиализа от Пазарджик обяви гладна стачка. Причината е решение на ТЕЛК комисията в града, с което му е отнето правото на лична помощ. Мъжът вече е сезирал Националната лекарска комисия, като настоява и за незабавна проверка от страна на премиера и здравния министър по случая, съобщава Bulgaria ON AIR.

60-годишният Стоян Русков е на хемодиализа вече 7 години. През това време той преминава 3 прегледа в ТЕЛК. При първите два експертите в Пазарджик му дават 100% инвалидност с право на лична помощ, а при последния, въпреки операциите, които е претърпял, тази допълнителна помощ му е отнета.

След всичко това експертната комисия в Пазарджик му отнема социалните помощи за чужда помощ и дори посочва, че мъжът може да работи. Обяснение за решението на ТЕЛК - Пазарджик няма, а той е изправен до стената. Своето несъгласие Стоян Русков изпраща официално до НЕЛК. Отговорът от там обаче ще дойде след по около 3 месеца. Време, в което държавата спира на мъжа всички средства, които му изплаща.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase