Снимка: pixaBay

Смъртта на 52-годишния Борис П. и 53-годишния Пенчо Д. Е е настъпила вследствие на отравяне със сероводород. Това са показали резултатите от аутопсията на телата на главния механик и неговия колега, които са извършвали ремонтни дейности в септична шахта там, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

На 18 май тази година главният механик Борис П. бил извикан заради повреда на помпата на септичната яма. Мъжът се спуснал в шахтата, но се задушил от отделящите се газове. Притеклият се да му помогне негов колега Пенчо Д. също се задушил. Телата на двамата мъже били извадени от септичната шахта.

Образувано е досъдебно производство по случая от Окръжната прокуратура в Силистра за причиняване смъртта на повече от едно лице поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност. 

Назначена е съдебномедицинска експертиза за тежката трудова злополука. Действията по разследването продължават.

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 4 седмици

А защо никъде в държавата никъде няма предпазни средства за работниците? Тези са били на майната си, но масово в предприятия и химически институти има само на документи, ако въобще някой се е напъвал да пише.

4

Анонимен

преди 4 седмици

Да пукнеш от смрад на *** никак не е добре ......

3

Анонимен

преди 4 седмици

Значи съседите на глиган смеевски, са изложени на висок риск.