Снимка: БТА

Започва ремонтът на пътя Асеновград – Кърджали. Пътят е в много лошо състояние и там често стават катастрофи, заяви премиерът Борисов.

Строителството на пътя ще струва 33 млн. лв., заяви Борисов.

„Засега тези пари ги вадим само от бюджета, а трябва да си ги плащат тировете и бетоновозите“, коментира той по повод събирането на пари за строителството на пътищата от въвеждането на тол системата.

„Без тези пари, без такси и без данъци нищо не може да се направи.“

Самата тол система трябва да бъде въведена у нас до август месец тази година, заяви премиерът. Той изясни, че единственият проблем около нея е спорът откога да влезе в сила и кои пътища да обхваща.

Борисов уточни, че в момента се извършват отчуждителни процедури за пътя, но вече те не могат да бъдат причина за отлагане на строителството, тъй като спорът в съда може да бъде само около цената на терените при тези процедури.

„От момента в който ми дадат проекта, ще започнем да правим Околовръстното шосе на Пловдив“, каза още той.

Премиерът обясни, че при толкова заводи и развита икономика трябва да се направи околовръстен път, за да не се съсипва и блокира града. Идеята е Околовръстният път да стига до пътен възел „Скобелева майка“.

По-рано днес на Асеновградско шосе в очакване на пристигането на Борисов негови привърженици се събраха, за да изразят благодарност за работата на премиера.

"Ако не е Борисов, да ни направи пътища - за никъде не сме", заявиха те.

Коментари Напиши коментар

40

ДА И ПРЕДИЗБОРНО

преди 1 месец

БОРИСОВ ПРОДЪЛЖАВА ДА ОБЪРКВА И СЪСИПВА ДЪРЖАВАТА! С НЕКОМПЕТЕНТНИТЕ СИ НАМЕСИ, СИГУРНО Е СЪСИПАЛ И МАЛКОТО, КОЕТО ЕВРОПА МУ Е ПОРЪЧАЛА И ПЛАТИЛА ДА ПОСТРОИ!!! ОБЩЕСТВЕНО ОПАСЕН И ВРЕДЕН Е УДАРНИЯТ МУ ПРЕДИЗБОРЕН НАПЪН, ДА ПОКАЖЕ, ЧЕ ВЪРШИ НЕЩО!!! ЯВНО МОЖЕ ДА СЕ ИЗТРЪГНЕ ЧОВЕК ОТ УДАРНИЯ КОМУНИЗЪМ, НО УДАРНИЯ КОМУНИЗЪМ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗТРЪГНЕ ОТ БОРИСОВ!!!

39

Анонимен

преди 1 месец

Нивото на герберския електорат се познава по агитацията им. В кола с включена камера! Бат Бойко, има и Кам4, пусни си и там камерата, поне бленуващите бабишкери ще се подмокрят и може да гласуват за недоразумение като теб!

38

Анонимен

преди 1 месец

Къщата отдавна е разкрита заедно с гащите и детето. Рогоносецът тук се прави на мъж какъвто не е.