Снимка: БТА

Започва ремонтът на пътя Асеновград – Кърджали. Пътят е в много лошо състояние и там често стават катастрофи, заяви премиерът Борисов.

Строителството на пътя ще струва 33 млн. лв., заяви Борисов.

„Засега тези пари ги вадим само от бюджета, а трябва да си ги плащат тировете и бетоновозите“, коментира той по повод събирането на пари за строителството на пътищата от въвеждането на тол системата.

„Без тези пари, без такси и без данъци нищо не може да се направи.“

Самата тол система трябва да бъде въведена у нас до август месец тази година, заяви премиерът. Той изясни, че единственият проблем около нея е спорът откога да влезе в сила и кои пътища да обхваща.

Борисов уточни, че в момента се извършват отчуждителни процедури за пътя, но вече те не могат да бъдат причина за отлагане на строителството, тъй като спорът в съда може да бъде само около цената на терените при тези процедури.

„От момента в който ми дадат проекта, ще започнем да правим Околовръстното шосе на Пловдив“, каза още той.

Премиерът обясни, че при толкова заводи и развита икономика трябва да се направи околовръстен път, за да не се съсипва и блокира града. Идеята е Околовръстният път да стига до пътен възел „Скобелева майка“.

По-рано днес на Асеновградско шосе в очакване на пристигането на Борисов негови привърженици се събраха, за да изразят благодарност за работата на премиера.

"Ако не е Борисов, да ни направи пътища - за никъде не сме", заявиха те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase