Снимка: архив "Булфото"

90% от случаите моторните превозни средства се крадат, за да бъдат продадени на части", това каза старши комисар Николай Хаджиев, директор на Областна дирекция на МВР – Благоевград, съобщава Радио "Фокус" – Пирин.

Още по темата

60 банди задигат коли в София, трошките за части, новите – навън

Според комисар Хаджиев бизнесът с авточасти втора употреба е процъфтяващ. Крадците на коли разглобяват машините за един до два дни, заличават регистрационните номера и ги продават.

През месец април тази година няма регистрирана кражба на автомобил в Област Благоевград, докато през март са отнети незаконно два автомобила. До момента през месец май са откраднати 3 возила.

Според комисарят подобен вид деяния не се извършват от местен контингент. "Посегателствата спрямо МПС се извършват от лица, които идват от други части на страната. Тъй като Област Благоевград се намира на автомагистрала "Струма" идва, крадат кола и изчезват", допълва още ст. ком. Хаджиев.

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 години

До ПатканСнимаш едно видео с телефона и пращаш в някоя телевизия Само с мрънкане по форумите нищо няма да се промениБъдете активни граждани , не се оставяйте разни примитивни служители да ви тровят живота

12

Анонимен

преди 3 години

До 11И колко коли са откраднати от вашия град?

11

Анонимен

преди 3 години

У нашия град, кмета слънцце-любимеца на б тиквата, направи сделката на мандата с 2млн лв за камери из града, като има наслагани едва 50на...за по 100-120лв/брой.Сега с това невероятно видеонаблюдение да му приследят крадците..Нещастници мръсни...