Снимка: Кадър, Нова тв

Пореден строеж по Черноморието възмути местните жители. Случаят е от Созопол и започва преди около месец и половина, когато собственичка на ресторант решава да разшири заведението си в Стария град. Още тогава общината й забранява и тя обещава, че няма да строи върху крайбрежните скали, но този уикенд  започнало ново строителство за доизграждане и се наложило да бъде извикана полиция.

Според Теодора Свиридова строителите са започнали да работят в 8 часа сутринта в събота. За час и половина те са поставили горното ниво на строежа.

Хората от града считат, че действията са незаконни. Така смята и изпълняващият длъжността кмет на Созопол Катя Стоянова: "Имаме издадена заповед за спиране на незаконно строителство. В момента засегнатите лица  са подали възражение срещу нея до Административен съд. Въпреки това ние няма да оставим нещата така и няма да допуснем изграждането на едно такова незаконно съоръжение”, заяви тя пред Нова тв.

Преди месец самата собственичка на ресторанта, до който е започнал новия строеж обещава, че ще го спре. Тогава тя казва, че е взела мерки и хората могат да спят спокойно. Също така добавя, че въпросният строеж зависи и от това, че в областната управа нямат документ за собственост.

"Имотът е изключителна държавна собственост.", категоричен е обаче областният управител на Бургас Вълчо Чолаков. По думите му, Юлия Кючукова е получила полицейско разпореждане за спиране на строежа. Той допълни, че е разговаряно с районния прокурор и в случая става въпрос за увреждане на държавно имущество, което е и престъпление. Чолаков бе категоричен, че ако строежът не спре, собственичката може да бъде задържана за 24 часа.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase