Снимка: Bulgaria ON AIR

Жители на Черноморец почистват плажа Вромос. Според тях ивицата е пълна с боклуци, останали от дивокъмпингуващите. Плажът се намира край курортното градче Черноморец, което е известно с големия наплив от туристи и къмпингуващи през лятото, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Местните жители започнаха да почистват боклуците от плажа, за да го подготвят за началото на сезона. Според тях голяма част от отпадъците са оставени от къмпингуващите още през миналото лято. Те също така обявиха, че къмпингуването в района е незаконно.

"Досега толкова рано каравани не са били поставяни. Идват от средата на юни, но вече ги има и явно се готвят за много дълъг сезон.", обясни един от почистващите плажната ивица. Мъжът не вярва на твърдението на къмпингуващите, че те са най-изрядни и чистят всичко: "Те се оправдават, че чистят, но това не е вярно. Общината се принуди да им постави контейнери на пътя, но тези контейнери не се използват", обясни мъжът.

Според местните, след като Здравната инспекция обяви миналата година плажа за радиоактивен, резервациите за района рязко са намалели. "Ние от това изхранваме семейства", жалват се още хората. Те също така смятат, че  твърдението на Здравната инспекция е грешка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase