Снимка: БТА

Днес ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност още от сутринта ще има над североизточните райони, а след обяд над цялата страна ще има временни увеличения на облачността. Само на отделни места ще превали слаб дъжд, според прогнозата на НИМХ-БАН, цитирана от БТА.

Ще духа до умерен вятър от югоизток и температурите слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 16 и 21 градуса. Вечерта от запад облачността ще се вплътнява и през нощта срещу вторник в Западна България ще завали дъжд, в планините над 2000 метра - сняг.

Над Черноморието ще има значителна облачност, но без валежи. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 12-13 градуса. Температурата на морската вода ще е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен вятър от юг, по билата - от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10 градуса, а на 2000 метра - около два градуса.

Вечерта над масивите от Югозападна България облачността ще се вплътни и през нощта срещу вторник на много места ще превали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase