Снимка: архив, Булфото

Лютви Местан, обвинен за смъртта на 6-месечно бебе по непредпазливост след катастрофа, е атакувал в съда и друга от наложените му от прокуратурата санкции - взетата шофьорска книжка.

Лидерът на ДОСТ е подал жалба, чрез която настоява магистратите да му върнат свидетелството, съобщава 24 часа. Няколко дни по-рано политикът обжалва гаранцията на стойност 10 000 лева, наложена му от окръжна прокуратура Кърджали.

Още по темата

На 14 април Местан беше обвинен за причинена смърт по непредпазливост на 6-месечно бебе при катастрофа на разклона за село Загорско край Кърджали и му беше наложена наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер 10 000 лева с постановление от окръжна прокуратура Кърджали.

Две са основните разпоредби на Закона за движение по пътищата, които обвиненият е нарушил - при завой за влизане в път с двупосочно движение, шофьорът трябва да навлезе по възможно най-краткия път в дясната лента и втората - шофьорът, приближаващ се към кръстовище, трябва да се движи с такава скорост, че при необходимост да може да спре и да пропусне участниците в движението, които имат предимство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase