Снимка: Facebook

Убиецът на Георги Гривнев е 24-годишният Венелин Трампов, съобщиха от 24 часа.

Убийството е станало на 28 март на 3-4 км от мястото, на което е намерен трупа. В същия ден Гринев е бил пуснат от затворническото общежитие над Смолян.

За пренасянето на трупа Венелин използвал за помагач 24-годишния Марин Терзийски от Раковски, с който занесли трупа с автомобил и го затрупали с клони.

Още по темата

След разпити днес двамата признали вината си, заяви на брифинг по случая днес окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов.

Мотивите за убийството са както от личен характер, така и от користни цели, каза Деянов. Извършителят на убийството и неговият помагач са заподозрени и установени от разследващите за по-малко от 24 часа, уточни шефът на смолянското РПУ Костадин Бундов.

Убиецът и жертвата се познавали от съвместното си пребиваване в затвора. Венeлин е излежавал присъда до 8 март за грабеж. 20 дни е бил на свобода, преди да изчака да пуснат Георги и да го убие.

Венeлин го чака присъда от 10 до 20 години затвор. Той вече имал 13 присъди, докато неговият помощник - само една.

Още преди да бъдат приведени за следствени действия за убийството в Смолян двамата са били задържани по друго престъпление с разпореждане на Районна прокуратура - Пловдив.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase