Поредно събаряне на незаконни къщи в ромския квартал "Лозенец" в Стара Загора е планирано за днес. Постройките не могат да бъдат узаконени, тъй като са вдигнати в зелени площи, това обясниха от местната управа.

Община Стара Загора е започнала процедура по премахването на тези постройки, след като никой не се е съгласил доброволно да разруши незаконните сгради.

Още по темата
"От година и половина сме започнали тази процедура. Тя е за премахването на 54 монолитни постройки. Процедурата се забави, защото беше обжалвана. Тези сгради са абсолютно незаконни", коментира кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Той уточни, че поради сложността на терена, за бутането на всички сгради и тяхното изчистване ще бъдат необходими няколко дни. "Надяваме се да няма напрежение", коментира Живко Тодоров и благодари на полицията и жандармерията за съдействието.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR евродепутатът Ангел Джамбазки подчерта, че не може да бъдат допускани гета и беззаконие в държавата ни.

"Администрацията и кметът Тодоров трябва да бъдат поздравени. Не сме виждали подобни действия в България", изтъкна още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase