Снимка: bgonair.bg

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е задържан за 24 часа заради тежката катастрофа с негово участие край "Маказа", при която загина 6 -месечно бебе. Срещу него няма повдигнато обвинение.

Първоначално той беше в болницата под полицейско наблюдение, след което бе откаран с патрулка в ареста на полицията в Кърджали, съобщава bTV.

След обстойни медицински прегледи е преценено, че той е годен за задържане.

"Единственият шанс да не се бе случило това е да не бях там", каза Местан и посочи, че е спрял на знака "Стоп"..

Още по темата

Пътният инцидент стана малко след 13:30 ч. днес на главния път за "Маказа", на няколко километра след Момчилград.

Колата на Местан излязла на главния път от разклонение на с. Загорско и засякла движещ се автомобил, в което е пътувало семейство. Колата изхвърча на 50 метра в близкото дере и се прекатурва няколко пъти.

Загива 6-месечно бебе. Майката, 10-годишно момченце и бащата са в болница.

Общинският лидер на ДОСТ Мустафа Исмаил, който е шофирал след Лютви Местан, обясни, че лидерът на ДОСТ е спрял на знак "Стоп" преди да излезе на главния път.

"Тъкмо зави и един трясък, много силен, един дим, дори не видяхме как можа толкова моментално да излети с такава скорост тази кола. Това беше… не мога да си представя дали 180, дали 200 км в час, това момче. Той спря на „Стоп”, огледа се, гледа наляво, надясно, и след това потегли", разказа Мустафа Исмаил.

По информация на окръжния прокурор на Кърджали има образувано досъдебно производстово за катастрофа по непредпалзивост и причиняване на смърт на едно лице.

Алкохолните проби и на двамата водачи са отрицателни. Взета им е проба за употреба на наркотици.

Коментари Напиши коментар

242

Анонимен_777

преди 2 месеца

Поглед в-у снимката на колата недвусмислено показва че е отнето предимство ! Няма как колата на Местан да е била извън главния път, и в последствие удар в предницата да я изхвърли по средата на платното !
Ако е бил извън главния път и спрял на знак ''СТОП'', то удар в предната част на колата би я завъртял и върнал НАЗАД ! Не виждам КАК колата може да се предвижи напред при удар в най-предната и част, дори при др. обстоятелства ?!
Личи си че колата е била ударена под ъгъл от приблиз. 90 градуса

241

Анонимен

преди 2 месеца

...Колата изхвърча на 50 метра.... .. и се прекатурва...

Журналистика, да ви имам файтонджийския език!

240

Анонимен

преди 2 месеца

По закон Местан е виновен, защото идва от път без предимство, но по нормалната човешка логика, ако другия се е движел с превишена скорост, той е виновен, защото няма как да дадеш предимство на МПС, което е извън зоната ти на видимост и се движи с голяма скорост. Там има един относително прав участък, по който може да се вдигне голяма скорост. Лошото е, че видимостта на кръстовището е лоша - в едната посока е около 60 метра, а в другата посока е около 150 метра, откъдето втората кола е идвала