Снимка: bTV

Жители на част от селата в Община Гърмен се събраха на протест край древния град Никополис ад Нестум, с който настояват за спешен ремонт на пътищата в района.

Кметът на общината Минка Капитанова заяви, че абсолютно подкрепя недоволството на хората срещу лошото състояние на пътната инфраструктура в Гърмен и селата, попадащи в обхвата на общината.

"Не знам дали има протест, тъй като не съм уведомена официално, но по темата имаме отговор от Агенция "Пътна инфраструктура", тъй като многократно съм правила запитвания към тях, както и към Областно пътно управление – Благоевград по отношение пътната мрежа. В официалния им отговор се посочва, че в техните планове е включен ремонт на основния път в Община Гърмен. Това трябва да се случи през месец май. Аз подкрепям хората, защото пътят наистина е в окаяно състояние и наистина имаме нужда той да бъде ремонтиран", каза още Капитанова пред "Фокус".

Пътят към Гърмен и курортното село Огняново е осеян с огромни дупки. Той се изкърпва веднъж в годината, но до следващата година отново изглежда по същия начин. Хората настояват за цялостно преасфалтиране на отсечката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase