Архив: Булфото

Басейнова дирекция "Черноморски район", РИОСВ - Варна и Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда, са проверили сигнал за замърсяване на плажната ивица на курорта Албена. Обходен е участък от приблизително 2 км до устието на река Краневска. Констатирано е замърсяване на плажната ивица с нефтопродукти. При морските води не се наблюдава замърсяване, съобщиха от Басейновата дирекция.

На 10 и 11 април са били извършени съвместни проверки и на плажните ивици по Северното Черноморие, за които са били подадени сходни сигнали. От северната страна на Първа буна във Варна е установено струпване на водорасли по цялата дължина на буната и на морския плаж, а в морските води не е констатирано замърсяване с нефтопродукти.

На плажната ивица в района на централен плаж, къмпинг "Добруджа“ в Шабла са установени 4 - 5 броя мазутни топчета с приблизителни размери 1 - 5 см. При проверката не е установен брегови източник на замърсяване.

Не е констатирано замърсяване с нефтопродукти и при огледа на морските води и плажната ивица в комплекс "Слънчев ден" в курорта Св. св. Константин и Елена и в местност Зеленика пред залива на Каварна.

Пробите морска вода, взети от акваторията пред проверените плажни ивици, ще се изследват по физико-химични показатели.

Коментари Напиши коментар

3

BULAVA

преди 2 месеца

Край шабла е замърсено ,но не с нефтопродукти а с КОКАИН

2

Анонимен

преди 2 месеца

хаха, значи вярно било, че народа мощно оглупява ...

1

Анонимен

преди 2 месеца

Далия оставка за енти път Делян Добрев заяви, че се гордее с концесиите за добив на нефт и газ в черно море. Честит срив на туризма, и честито вдигане на стандарта на БВП у нас от 8500 долара на човек до 3100 както в меката на нефта и газа - Азарбайджан. Свиквайте. Радвайте се сега на откритието, като на Венецуела ще ни плащат по има няма 8 долара на барел, ще забогатеем. Като видим келепира и ще си изберем Слави Чавес да ни оправя.