Снимка: Булфото

Хранителен магазин в Нови пазар е пред затваряне, защото продава свинско месо и алкохол. Причината е, че търговският обект се намира на терен, собственост на мюфтийството, съобщава bTV.

В съседство на магазина е построена джамия.

Собственик на търговския обект е Анка Тодорова, която вече 27 години го използва и плаща наем. По думите на жената тя поискала да купи имота преди години, но и било отказано. След време общината продава голям парцел, в който влиза и терена на магазина, на мюфтийството.

Това налага жената да преподпише своя договор, вече с новия собственик. Оказва се, че в една от точките пише, че в магазина не може да се продава свинско и алкохол.

Анка спира да предлага спиртни напитки, но не може да си позволи да спре месото и колбасите, повечето от които имат свинско.

Така в началото на тази година получава нотариална покана да освободи терена.

От мюфтийството в Шумен потвърдиха пред телевизията, че причината да поискат затваряне на магазина е продажбата на алкохол и свинско, които са забранени за мюсюлманите.

А местни жители са решили докрай на бранят магазина, от който са доволни. В момента тече подписка, като са събрани над 600 подписа.

Коментари Напиши коментар

155

Дедо Мъди

преди 3 месеца

Ислямските фундаменталисти контролират общината купили са терена и унищожават бизнеса на хората!
Войводите да се връщат!

154

Ангел

преди 3 месеца

До ШикагоЗавинаги
Да, голяма работа сте вие българите в Шикаго! И затова пропадна преподаването на български език в училищата там, защото нямаше желаещи ученици... Продължавай да благославяш новата си "родина" и по-добре забрави за старата, защото не си достоен да нея!

153

NB

преди 3 месеца

В качеството си на какъв орган мюфтийството прави това? И на базата на какъв закон? Да се разследва?