Снимка: архив "Булфото"

"Циганозащитниците трябва да бъдат пращани да живеят със "страдащите онеправдани" жители на гетата. Те нямат място в Брюксел! Политиката на тъй наречените "зелени" е пагубна за устоите и ценностите на ЕС", заявиха представителят и евродепутат в Европейския парламент от ВМРО Ангел Джамбазки, и общинският съветник в СОС Карлос Контрера.

Още по темата

Позицията им е проявена с ясната цел да защитят действията на община Бургас, която спря водата на част от ромския квартал "Комлука", заради неплатени сметки от над 100 хил. лв. Според политиците това е напълно законен акт, но той е бил използван от правозащитници, които са сигнализирали в Брюксел.

Зелените в Европейския парламент реагираха светкавично. Евродепутатът Ромео Франц написа писмо до администрацията на морския град. В писмото той казва, че хората в гетото много страдали заради спряната вода. Нямало как да се измият и изкъпят, а те силно искали  да се освежат. Освен това имали и малки деца, които оставали жадни, става ясно от позицията на ВМРО.

Според Джамбазки и Контрера тази реакция е недопустима намеса в политиката на суверенна държава. Патриотите са категорични, че никой от партията няма да отстъпи от поставената за обсъждане Концепция за интеграция на маргинализираните групи от обществото на заместник министър-председателя и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.
 

Коментари Напиши коментар

48

Емо

преди 4 месеца

Боже, боже докъде я докарахме?Кой където си иска спира вода и ток, Ало господине, евродепутат, стана благодарения на тези хора сега водата ли им спираш???
Какво направи , осигури ли някаква работа на част от тези хора за да си изкарат парите за да си платят ток и вода, политиката на патриотизма в какво е ОМРАЗА,ОМРАЗА брях от прости по прости....

47

Нели

преди 4 месеца

Само да ви кажа заради тоз кьоравия на снимката ще дойдат няколко групировки от там дет се бият ИД и нас ще ни пометат, а на тоз дори няма да му дреме защото няма да е в България , а в европарламента. Сега е излязъл на лов за гласове.Това е патриотизъм за тях, важното е да има достатъчно гласове за техния добър начин на живот.Какво са направили от колко години като патриоти??????Само се оплакват и оплюват и НИЩО.

46

евроизбори

преди 4 месеца

Случаят трябва да се употреби - задават се избори за евродепутати все пак.