Снимка: Reuters

Брентън Тарант, който ще отговаря за убийствата на 49 души в две джамиии в Нова Зеландия, е пътувал сам в България в края на миналата година. Той е бил у нас в периода между 9 и 15 ноември.

Според данните на службите австралиецът е пътувал из страната ни като турист. Наел е кола от София. Използвал е истинските си документи за самоличност и по време на престоя си у нас е преспивал на няколко места в страната. Всички те са ясни за МВР.

Още по темата

"През нощта колегите не са спрели да работят. Искам да успокоя всички, че до този момент няма никакви данни за дейност, свързана с тероризъм на територията на България. асега данните, които имаме е, че той е бил в България като турист. Няма данни да се е срещал с някого. Сега се проверяват местата, където е преспивал. Продължава работата, все пак е бил една седмица. Да, може да проверим дали се е срещал с български граждани или с чужди граждани на територията на страната", обясни главният секретар Ивайло Иванов.

Тарант е посещавал исторически обекти, засега се знае, че е спал в Плевен.

Той е посетил още Дряново, Плевен, Благоевград, Пловдив, Асеновград, Бачково и Банско. На 15 ноември е заминал за Букурещ, където отново е наел автомобил до Унгария.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase