Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общо 93 000 превозни средства са проверени досега у нас за електронни винетки.

Наложени са 2700 компенсаторни такси и 350 акта за установено административно нарушение, съобщи председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски в Русе.

Анализите показват, че нарушителите са основно шофьори на леки автомобили.

В Русе Георги Терзийски и председателят на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" Малина Крумова участваха във форум "Приоритетна свързаност на Северна България". Събитието се организира от общината и от Института за пътна безопасност, като бе открито от кмета Пламен Стоилов.

Терзийски коментира, че магистралата Русе - Велико Търново е с одобрен ОВОС, като се очаква решение на петчленен състав на ВАС заради внесена жалба. По план ще се започне с участъка Русе-Бяла и с обхода на Бяла. Става дума за около 75 километра.

През лятото ще бъде завършен последният неремонтиран участък от главния път Русе - Бяла, предаде БТА.

Крумова коментира, че този път е с концентрация на произшествия - той е много натоварен, а в същото време е двулентов.

Тя каза още, че Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата" работи по изготвянето на системен анализ за всички "черни точки" на травматизъм по пътищата в страната.

 

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 4 години

Малина Крумова или Калина? 😉

3

Анонимен

преди 4 години

Толкова прости и елементарни хора няма. Годишната винетка е нищо като пари, а нашия Андрешко вече го живее на инат. Има по пет лева всеки ден за цигари, а няма стотинки на ден за винетка . Срамна работа.

2

Анонимен

преди 4 години

важно е че ги ловят, то и с жените е така, една в къщи, някоя друга ако успееш да боднеш, пъколко много убавици си изтървал.....ама ще кажеш ,бе важно е че бодвам по нещо в страни ..