Снимка: архив "Булфото"
fallback

От днес до 17 март е в ход специализирана полицейска операция за контрол на използването на обезопасителни средства от водачите и пътниците в моторните превозни средства.

Oще по темата

Акцията се провежда едновременно на територията на всички страни, членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция - TISPOL, съобщават от пресцентъра на МВР.

В рамките на извършвания засилен контрол пътните полицаи ще следят за използването на обезопасителни колани от пътниците и водачите на МПС, на каски от водачите и пътниците на мотоциклети и на обезопасителни столчета в колите при превозването на деца.

По данни на TISPOL неизползването на обезопасителни средства значително увеличава риска от смърт или траен травматизъм при настъпването на пътен инцидент, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 5 години

При една акция "Фуражка" всички заминавате, ама няма кой да ви я спретне!

24

Анонимен

преди 5 години

300 лева подкуп върши ли работа? Питам де!

23

Стамат

преди 5 години

На 18 февруари, 2014 претърпях катастрофа като пасажер, на задна дясна седалка. И до ден днешен нямам спомен как и защо реших да си сложа колана. Колата беше Mercedes ML, на приятел. При опит да избегне лисица, джипа се завъртя и полетя през мантинелата, през отводнителен канал и от там в дърво. От премятането всички имаха разбити глави, аз се разминах със счупен хрущял на лявото ухо и извадено дясно рамо.Двама на място и момиче с ампутирана ръка. КОЛАН ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!

fallback