Снимка: Helpbook

Общ преглед
Трябва ли да се плаща за ползване на тоалетна на бензиностанция? Правило за това реално няма. Всичко зависи от собственика или наемателя. Въпрос дали това е редно постъпи в платформата на Helpbook.info:

“Искам да подам сигнал за нередност, с която се сблъсках в бензиностанция "Кристал" на бул. "Ломско шосе" № 207. На 4 март заредихме пропан бутан и бензин на обща стойност 20,58 лв. Наложи ми се да ползвам тоалетната, за което платих сумата от 1 лв. Редно ли е да заплащам, след като съм клиент на въпросния търговски обект? И ако да - 1 лв. за тоалетна нормална цена ли ви се струва? Прикачвам касовите бележки и моля за проверка.”

Продължаваме със сигнал за отчайващо състояние на улица и тротоар пред столична детска ясла. Настилката е напукана, разрушена, на места изцяло липсва. Тротоарът е пропаднал, изкривен, кален, с изкъртен и липсващ на места бордюр. Както на тротоара, така и на платното са се образували огромни кални локви, което представлява истинско изпитание за преминаващите автомобили и пешеходци.

Вечната тема за изоставени автомобили отново намира място в днешния обзор. В район "Красно село", според автора на сигнала, автомобил в неизправност заема паркомясто повече от десет години. Потребителят отправя апел към контролните органи да се вземат мерки по репатрирането му до автоморга.

В друг сигнал положението не е по-различно: "На ул. "Радул Милков", срещу сградата на "Агенция митници", в тревните площи се намират два изоставени автомобила. Единият е със спаднали гуми и стои там от доста време, другият очевидно е катастрофирал и е без обозначителни номера.“

Получихме снимки от новото кръгово кръстовище в кв. "Хладилника“, където на новия тротоар гордо е паркиран джип BMW. Вероятно за собственика на автомобила правилата не важат, а удобството му е над всичко.

Завършваме днешния обзор със сигнал, отправен към община Варна, за неосветен подлез от седмици с локация спирка "8-ми септември".

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар