Снимка: Pixabay

Баща е опитал да продаде дъщеря си за булка, като това че е на 9 години въобще не го притеснило. Тя била най-голямото дете в неговото семейство и единственото, което не е от него.

Още по темата
Майката обаче се противопоставила на мъжа си и го напуснала.

Майката и по-малките деца ще бъдат настанени в звено "Майка и бебе", обясни Анна Конукова от Държавна агенция за закрила на детето – Варна пред Нова тв. Част от децата може да бъдат настанени и в приемни семейства.

За опита за продажба на детето стана ясно, след като майката потърси полицейска закрила във Варна на 3 март. Жената е от Добрич и потърсила закрила за себе си и своите шест деца. Според районната прокуратура мъж, с който тя живеела на семейни начала, е искал да продаде 9-годишното момиченце. Целта е била брак.

Сигналът е подаден на 3 март, когато жената от Добрич, която е била обект на домашно насилие, е потърсила закрила за нея и шестте й деца.

"Семейството е живеело в сравнително разбирателство. Имало е понякога конфликти, но не се е стигало дотам тя да напуска семейството. Този път обаче най-голямото момиче трябвало да бъде продадено или са му търсили място, където да бъде извън семейството с цел брак", коментира Конукова.

Това е шокирало  майката, която се е опитала да се противопостави на партньора си. Засега не е ясно къде и на кого е трябвало да бъде продадено момичето.

Майката признала, че "от време на време е имало физическо насилие", според нея не било това причината да се разделят с мъжа й.

Самото дете е притеснено, но то не се е срещало с потенциалния си "съпруг" и няма травми. С всичките деца ще работят психолози и социални работници. Социалните служби пък ще търсят начин майката и децата да бъдат дистанцирани от нейния бивш спътник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase