Кадър: Bulgaria ON AIR

Ако сега действаше предложеният Закон за устройство на Черноморското крайбрежие, можехме да наложим санкция от 10 000 лв. за разрушената дюна на "Смокиня".

Още по темата

Това каза Екатерина Дацова, директор на Дирекция "Управление на морските плажове" към Министерството на туризма пред депутатите в ресорната парламентарна комисия.

По думите й в момента в закона няма такава административно-наказателна разпоредба. Има близка, по която може да бъде наложен акт, но няма гаранция, че ако той бъде обжалван, ще издържи в съда.

Промените предвиждат забрана за поставяне на плажни принадлежности и палатки върху дюни. Забраната ще се отнася и за паркирането и престоя на пътни превозни средства.

Зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева обясни, че идеята на забраната за плажни принадлежности върху дюните е да не ескалира поведението на туристите.

"Само хвърлянето на една хавлия върху дюната очевидно не означава нейното разрушаване или опасност от нейното разрушаване. Обикновено след себе си то води до действия, които биха могли да увредят този природен феномен", коментира тя. 

 

Коментари Напиши коментар

16

аз

преди 3 месеца

Няма значение-и без това всички са в Гърция.

15

Анонимен

преди 3 месеца

"поставяне на плажни принадлежности и палатки върху дюни" - това очевидно го казва човек, който никога не е виждал палатка. КАК? и защо? Трябва да си уникален *** с S образна форма на гръбнака да опънеш палатка там. Има си нормални къмпинги - място колкото искаш.

14

данъкоплатец

преди 3 месеца

Дааааа!Ако имаше Закон и Цвъки Молитвата нямаше да има шест апартамента,а и нямаше да обикаля като простинал Конь по сатанински"молитвени закуски" за сметка на данъкоплатеца.