Снимка: Bulgaria ON AIR

Видео 21.02.2019

Съдът пусна четирима от задържаните за фалшиви ТЕЛК-ове

Специализираният съд пусна без никаква мярка за отклонение четирима от общо шестимата задържани за издаване на фалшиви ТЕЛК-ове във Варна.
Още по темата


Според магистратите, няма доказателства, че те са били организирана престъпна група. Под "домашен арест" остават само двамата братя - сирийци, за които прокуратурата твърди, че са в основата на схемата.

Уафик и Райян Шахуд са единствените, за които свидетелите казват, че познават и че са им искали пари. За потвърждение на вече издадено ТЕЛК - решение, или за изготвяне на нови медицински книжа за нетрудоспособност, искали между 1500 и 2500 лв.

В банкова касета на името на Уафик са открити над един милион и 300 хил. лева. Решението на съдия Веселин Чаушев не е окончателно и може да бъде протестирано от прокуратурата.

 

Коментари Напиши коментар

24

Ха ха

преди 2 месеца

Откакто Боко е на власт те си ги хващат .... те си ги пускат . Няма виновни. Няма пострадали. Никой никого не е ощетил .
Прекрасен нов свят .

23

Ванката

преди 2 месеца

Аре стига с тези ТЕЛК-ове, произходът на парите е съвсем друг, ама нашичката прокуратора не може /или не иска/ да го докаже. То не че ТЕЛК са китки, ама ... А кво стана с онези служители от пловдивската здравна каса, които бяха завлекли милиони с измислена аптека и болни? Пуснахте си ги, нали? Сега и на работа ще ги върнат пак в касата.

22

Totenkopf

преди 2 месеца

Да благодарим на червеният независим български съд. Хвала!!!