Снимка: flickr

Има съмнения за сексуално насилие над дете от приемно семейство в Ямбол. Въпреки подозренията и становището на съда, семейството все още е в списъка за приемна грижа, а сред директорите на социалните служби има напрежение, предаде bTV.

Бившата вече директорка на дирекция "Социално подпомагане" в Ямбол Мария Славова твърди, че е уволнена, след като извела друго дете, настанено при въпросното семейство.

В края на миналата година адвокат Дарена Миткова е защитник на 6-годишно дете по дело за разсиновяване в Добрич.

Причините осиновителката да се откаже от детето за нея са шокиращи – по думите й имало утвърдена хомосексуалност. Съдебно-психиатричната експертиза е подписана от психолог и психиатър. Според тях следите водят до приемното семейство в Ямбол, където детето е живяло, преди да бъде осиновено.

"Разбрах, че от мъжа в приемното семейство спрямо детето са извършвани действия със сексуален оттенък. Детето е жертва с вече деформирана психика”, обясни адвокат Миткова.

В решението на добричкия съд е записано, че "по време на настаняването на детето в приемно семейство приемният родител "Чичо Гошо" и детето са имали съвместни забавления със сексуален оттенък, което е довело до нарушаване на сексуалната му идентичност".

Експертизата и решението са изпратени до дирекция "Социално подпомагане" в Ямбол за проверка на приемния родител. Два месеца по-късно обаче социалните не са извадили семейството от списъка с приемна грижа, защото трябвало да има конкретни доказателства.

Според социалните при семейството не живее друго дете. Пред екип на bTV, отишъл в дома му, мъжът отказал да коментира.

След като осиновителката се отказва от него, момченцето е настанено в социален дом в Добрич. Заради травмите от преживяното с детето ще работят психолози, а шансът да бъде осиновено отново е минимален.

Коментари Напиши коментар

43

РОС

преди 2 месеца

Партиите , подкрепящи "чичо Гошо" да платят лечение на детето, да го подпомогнат материално и морално. Те са отговорни за политическия чадър над чичо Гошо. А осиновителката НЕ заслужава други деца, може и тях да травмира. Детет е малко и може да се оправи. Ако му се помогне , но не Социални и Агенции за закрилана детето. Не действат. Трябва партиите да се самосезират! Като са се о....и да си ооправят кашата.

42

ЕС

преди 3 месеца

С тия евроценности утре ще рекат, че посягаме на правото на детето за ранна полова ориентация, а чичо Гошо само го е насочил в правилната посока. Гадини!

41

Анонимен

преди 3 месеца

Това повече звучи като оправдание на осиновяващото семейство, което е решило, че не иска дете вече. Толкова ли е калпава системата за осиновяване, че да не я проучат каква е, що е?