Снимка: архив "Булфото"

"Опрощаването на 1,6 млн. лв. дългове в "Столипиново" и "Шекер махала" от Общината е предизборен популизъм! Категорично сме против. Това е двоен стандарт спрямо останалите български граждани, които са наематели на общински жилища." Това се казва в позиция на ВМРО в Пловдив във връзка с изявеното намерение на Общината в града да опрости дълговете на наемателите на общински жилища в циганските махали.

Още по темата

"Подобно предложение особено в година, в която предстоят избори на няколко пъти, изключително прилича на опит някой да си купи одобрение или симпатии. Пред законите всички български граждани следва да бъдат равни и еднакво да се ползват от предоставените права, но също така и да бъдат съвестни изпълнители на определени задължения.", смятата патриотите.

"Крайно време е живущите в тези апартаменти, не просто да си плащат наемите, но да го правят и в срок, защото само по този начин ще има равнопоставеност. Ако откажат да изплатят дълговете си и да станат редовни наематели на общинска собственост, то нека законът да бъде приложен в неговата пълнота. Много неправителствени правозащитни организации сигурно отново ще скочат, че няма как да се искат тези пари от социално слаби хора. Не, има как! Да започнат да работят, а не да вегетират и да задръстват социалната система на страната.", смятат от ВМРО.

За справяне с конкретния проблем с натрупани дългове в Пловдив ВМРО ще инициират и предложение да се стартира процедура за продажба на подобни жилища в махалите на лица, които не са некоректни платци към Общината.

"В списъка на чакащите да получат правото да ползват общинско жилище са над 700 домакинства. Немислимо е за тяхна сметка да бъдат привилегировани отделни социални и етнически групи при това в продължение на години.", категорични са патриотите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase