Снимка: bTV

Собственикът на изгорелия месокомбинат в пловдивското село Войводиново се притеснява, че скоро месото в цеха ще започне да се разваля. Седмица след големия пожар все още не са ясни причините за инцидента.

Собственикът на месокомбината Петко Петков заяви пред bTV, че все още той и служителите нямат достъп до изгорялото предприятие.

"Притесняваме се, че много скоро може да настъпи сериозен проблем заради развалящото се месо, което стои вътре, ако не ни допуснат още днес. И застрахователят, и БАБХ са готови за съдействие. Моля разследващите органи да направят нещо, защото ще стане страшно за населението", посочи той.

Още по темата

Петков изтъкна, че има доверие на разследващите, но трябва да се вземат спешни мерки, тъй като времето е топло. По думите му вътре има около 1000 тона стока.

Част от 220-те служители остават на работа, каза собственикът. "Това са тези, които могат да продължат търговската дейност. Колеги ни предложиха съдействие и ние работим в техните помещения", отбеляза той.

По думите му към този момент става дума за 30 души. "Ако ни дадат достъп да разчистим и ако застрахователят си свърши работата, веднага имаме работа за още 40-50 души. Това е реален план", категоричен беше Петков.

За друга част от хората работим с държавните структури, като бюрото по труда. Ще направим курсове за преквалификация. Ако вдигнем бързо предприятието, надявам се голяма част от работниците да се върнат обратно, увери той.

Всички работници си получиха заплатите миналия ден, всички ще си ползват и ще се платят техните отпуски, каза още Петков.

Собственикът на изгорялото предприятие отхвърля версията за умишлен пожар.

"Ние се ползваме с доверие и добро отношение, аз нямам конфликти с никого. Дори с такива фирми, с които сме в известен смисъл конкуренти на пазара, си помагаме взаимно. Почти всички ми се обадиха и предложиха съдействие – кой с машини, кой да приеме хора", изтъкна Петко Петков. 

Какви са щетите от пожара, ще каже застрахователят и нашите юристи, допълни той.

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 4 месеца

До А 2
Ако е било замразено на -20 колко време му трябва да се размрази?
Вчера сутринта като излизах навън беше -3.

14

Анонимен

преди 4 месеца

До Жо
Ти явно хич не си умен, затова си и гладен.
До пожара е съхранявано в хладилни камери и фризери.

13

Жо

преди 4 месеца

ЕДИН МИЛИОН килограма месо. Може да се нахранят всички български семейства с това количество.
До сега, как е съхранявано това месо- като охладено от външната температура ли?
И как е подействал огромния пожар в съседния цех на месото.
Интересно е, какво ще се случи с това месо, ако не бъде замразено навреме.
За да го извозят, ще трябват 50 ТИР-а. Само за да бъдат натоварварени ще трябват няколко дни.