Снимка: архив, Булфото

Няма ранени граждани и служители, няма изтичане на газ и повредена арматура на вагоните на дерайлиралия товарен влак тази сутрин. Това се посочва в съобщение на превозвача "Булмаркет Рейл Карго".

Тази сутрин влак на "Булмаркет Рейл Карго" с 2 локомотива и 25 вагона с пропан-бутан се е движел от Илиянци към Пловдив. Около 4.15 ч. на гара Пловдив (пътническа) при преминаването транзит дерайлират двата локомотива и първите три вагона.

Още по темата

Установените факти до момента са, че според ДжиПиЕс системата за контрол на локомотива влакът се е движел със скорост 33 км в час при максимално разрешена 40 километра. Установена е счупена стрелка на приемно-отправен коловоз.

Фирмата превозвач е категорична, че причината за дерайлирането е лошото състояние на железния път.

В съобщението се припомня, че през ноември 2018 година Европейската комисия обяви, че е внесла иск в Съда на ЕС срещу България заради неизпълнения на правилата относно безопасността на железопътния транспорт. Според Европейската комисия българското законодателство не гарантира, че разследванията на тежки произшествия и инциденти се извърша от независим орган. И в момента такъв независим орган в България не съществува, се отбелязва още в съобщението.

 

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 3 месеца

Ahaaa.....da tozi pat e gratis, bez vinetki i e mnogo losh....neka probvat podzemnute tuneli ili vazdushnite koridori....

9

(-_-)

преди 3 месеца

Разбира се, че пътя е лош, а тия които изсмукват единственото печелившо направление в БДЖ - "товарни превози", естествено нямат нищо общо, нали? Къде отиват парите от тая дейност и защо не се заделя за ремонти може всеки сам да си отговори...

8

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен
Абе,Путин е виновен!!