Снимки: Helpbook

Общ преглед
В последно време сме свидетели на десетки нещастни инциденти с изоставени, рушащи се и необезопасени сгради. Отговорността за грижата и поддръжката им е на съответната община или в случай, че е частен имот- на собственика му.

В платформата на Helpbook.info получихме обезпокоителен сигнал за такава постройка, а авторът се опасява за сигурността на преминаващите и възможните неприятни инциденти: "До парк Лебеда в кв. Западен парк има пустеещ строеж, който с годините се превръща в опасно място. Оградата му на места падна, а на места изцяло липсва. Достъпът вече е напълно свободен и освен развъдник на бездомни кучета е и място, където децата влизат. Този строеж е свързан и с детската кухня, която също се руши. Всеки ден минават хора около пустеещият строеж, за да отидат на работа, на разходка в парка или идват до кухнята, за да вземат храна. Освен грозна гледка, тази част на парк Лебеда в момента е и опасна.

Преминаваме към следващия апел за възстановяване на пътната мрежа в квартал "Враждебна". От години се подават сигнали към общината, но пари за ремонт така и не са отделени. Целият квартал е осеян с многобройните дупки и траншеи по цялата ширина на пътя. Улиците са трудно проходими, особено в дъждовно и кално време.

В следващия сигнал се натъкваме на заснета пешеходна пътека, която свършва между две улични платна в затревен остров. Изборът на преминаващите пешеходци е или да слязат на булеварда, за да продължат, или да преминат през затревената площ, която в повечето случаи представлява голяма кална локва.

Пристигна и поредният сигнал за нерегламентирано паркиране в тревни площи, отново около детска градина. Спирането на автомобилите се извършва ежедневно, а санкции на собствениците до този момент липсват.

Получихме информация за проблем с некачествено извършен ремонт на пътна настилка в район "Оборище". На снимката се вижда липсващо паве, а под паважа трябва да има подложката от пясък, която или не е положена, или подпочвените води са я отнесли, което неминуемо ще доведе до отронване и на другите павета и постепенно на цялата настилка.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 2 години

В ж.к. Овча купел1, бул. Президент Линкълн /кръстовището с ул. Монтевидео/зад автобусна спирка поне от 20 години стои една построена и никога не използвана сграда.Никой не знае предназначението и.А има липса на детски градини, читалище, поща и др. полезни за обществото Чия е? Защо се построи? Защо стои неизползвана,няма кой да каже.Факт е обаче, че ромите не смеят да я "берат".

11

Анонимен

преди 2 години

Това остава след индийскотурските орди

10

Анонимен

преди 2 години

А до 1 МВР. Се иправя недовърщена монтажна сграда от времено на Соца. Под нея на Шипченски проход десетки коли на склад.