Родители от Айтос обвиниха ръководството на средното училище в града в дискриминация. Децата от града плащат за храната си в училищния стол, а учениците от селата се хранят безплатно, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

По обяд училищният стол в средно училище "Никола Вапцаров“ в Айтос е пълно с деца. Част от тях се хранят безплатно, за останалите обядът струва пари. До края на миналата седмица и учениците от 1 до 4 клас от Айтос, и тези от селата са плащали по 1 лев за обяд. Именно заради това свое решение обаче предишният директор е наказан. Оказало се, че е пренасочвал средства, за да изравни парите за храна.

Според Асен Александров - директора на 51 СОУ, става дума не за дискриминация и разделение на бедни и богати, а за разнообразие на храни.

"В училищната лавка се предлагат 100 продукта - трябва ли всички да са на една цена, за да може всеки да си го позволи. Разделение има - неравенство винаги ще има. Не децата, а родителите носят комплекса за бедни и богати в училищата", категоричен е директорът в "България сутрин".

По думите му някои път дори учениците сами предпочитат да ядат от по-евтините храни.

Журналистът Лара Златарева е на мнение, че разделението винаги е идвало от страна на родителите, а не от децата.

"Децата въобще не обръщат внимание на тези фактори - колко струвал купонът за храна. Децата не се разделят на роми, бедни и богати. Сега малчуганите са различни и не се вглеждат дали другото е с дънки за 5 лв., или за 35 лв. Има една група родители, които са вечно недоволни, каквото и да направиш", смята Златарева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase