Снимка: Булфото, архив

40 жители на общините Казанлък, Павел баня, Николаево и Гурково са били глобени от съда в Града на рoзите през 2018 година заради съжителство на семейни начала  с непълнолетни и малолетни, като общият размер на наложените глоби е в рамките на 42 000 лв., пише "Монитор".

През 12-те месеца на м.г. районната прокуратура в Казанлък е наблюдавала 104 нови досъдебни производство за престъпления против брака и семейството, като при 60 от казусите е ставало въпрос за съжителство с непълнолетни, а в 34 момичетата са нямали 16-годишна възраст.

14 от казусите са свързани с ролята на родителите /най-вече на „женихите“/, които са им създали удобства да съжителстват с лолитките. С две по-малко са били производствата за съжителство с „булки“ под 14 години.

59 са били осъдените с влязъл вече в сила съдебен акт, като само двама са излезли от залата с ефективни присъди. В 12 от казусите крайният резултат е бил условна присъда с различни отлагателни срокове, а трима /най-вече татковци и мами/ преминават през пробация.

Между 1 000 и 1500 лв е размерът на глобите, показва справка от сайта на казанлъшкия районен съд, в почти 90 на сто от казусите пред Темида са се изправяли обитатели на ромските гета.
 

Коментари Напиши коментар

48

Анонимен

преди 5 месеца

Te, глобените, толкова се притеснили, че го преместили от единия крачол в другия.
А вечерта ударили по една рИкия и направили още едно чаBe на булката.

47

!!!!!

преди 5 месеца

Какъв е смисъла от глоби,като няма да платят и лев?Просто отбиване на номера!

46

Анонимен

преди 5 месеца

Глобите са съобразени с насърченията за раждане на извънбрачно дете:
1000 лева еднократно и една година минимална работна заплата за майката на непълнолетната майка, която е продала дъщеря си 6720 лева за година. Следователно глабите са несравнима малки в сравнения с насърченията от 7720 лева, които ще получат престъпниците.
Затова така се разраства това престъпление - педофилията сред ромската общност.