Цяла нощ противопожарни екипи дежуриха на мястото на големия пожар в цеха за преработка на месо край пловдивското село Войводиново. Около 21:30 часа пожарът беше локализиран, няма пострадали хора.

В гасенето на огъня се включиха 17 пожарни коли от Пловдив, Карлово и Съединение, съобщава Bulgaria ON AIR.

Огънят е тръгнал около 18:30 часа от помещение за пакетиране. Всички работници в цеха вече са си били тръгнали след приключването на смяната им. В сградата са били само охранителите. Собственикът е подал сигнала, като веднага към цеха са се насочили пожарни автомобили от Пловдив.

Още по темата
Изключено е електрозахранването, но това е затруднило работата на огнеборците, защото не са могли да ползват пожарните помпи на завода. Затова и толкова много коли на пожарната се е наложило да пристигнат на мястото.

Поради факта, че конструкцията на обекта е от термопанели, пожарът бързо се разпространил по тях и обхванал целия завод, който е с площ от около 8000 кв. м. Тази сутрин в сградата ще влязат специалисти, за да установят причините за пожара.

На този етап се изключва версията за умишлен палеж, каза началникът на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков.

Екоинспекцията в Пловдив следи за качеството на въздуха в района с мобилна станция. Няма и опасност от обгазяване на населението до с. Войводиново. Замервания на въздуха се правят и от подвижна лаборатория като резултатите ще станат ясни по-късно през деня.

Инцидентът оставя над 300 души без работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase