Видео 11.02.2019

Пожарникари все още на пост във Войводиново, следи се и въздуха

Цяла нощ противопожарни екипи дежуриха на мястото на големия пожар в цеха за преработка на месо край пловдивското село Войводиново. Около 21:30 часа пожарът беше локализиран, няма пострадали хора.

В гасенето на огъня се включиха 17 пожарни коли от Пловдив, Карлово и Съединение, съобщава Bulgaria ON AIR.

Огънят е тръгнал около 18:30 часа от помещение за пакетиране. Всички работници в цеха вече са си били тръгнали след приключването на смяната им. В сградата са били само охранителите. Собственикът е подал сигнала, като веднага към цеха са се насочили пожарни автомобили от Пловдив.

Още по темата
Изключено е електрозахранването, но това е затруднило работата на огнеборците, защото не са могли да ползват пожарните помпи на завода. Затова и толкова много коли на пожарната се е наложило да пристигнат на мястото.

Поради факта, че конструкцията на обекта е от термопанели, пожарът бързо се разпространил по тях и обхванал целия завод, който е с площ от около 8000 кв. м. Тази сутрин в сградата ще влязат специалисти, за да установят причините за пожара.

На този етап се изключва версията за умишлен палеж, каза началникът на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков.

Екоинспекцията в Пловдив следи за качеството на въздуха в района с мобилна станция. Няма и опасност от обгазяване на населението до с. Войводиново. Замервания на въздуха се правят и от подвижна лаборатория като резултатите ще станат ясни по-късно през деня.

Инцидентът оставя над 300 души без работа.

Видео 11.02.2019

Очевидец на пожара във Войводиново

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 5 месеца

Интересно при това разпространение на пожара, разследващите органи следва да разберат в този завод имало ли пожароизвестителна инсталация, пожарогасителна инсталация, пожарозащитни прегради. Такова разпространение на пожара на такива големи площи предизвиква много сериозни въпроси, на които трябва да отговори пожарната. Още повече, че се виждат и метални конструкции.

14

Анонимен

преди 5 месеца

"Засега" се изключва версията за умишлен палеж?И се изключва версията за умишлено подклаждане на етническо напрежение от БХК?Хората от селото плачели за цеха!Защо плачете,бе?Излезте и свършете работата на институциите,защото тяхната мудност ще трае до изборите,а може и след това.Не разбрахте ли?

13

1

преди 5 месеца

До Анонимен
На всеки поединично ли трябва да обясни, или да направят пресконференция?
И като ви се обясни, тези обяснения за какво ще ги ползувате?