Снимка: архив, Булфото

Катастрофата на АМ "Струма" се оказа една от най-тежките в този участък. При трагедията загина един човек, а 10 бяха ранени.

Още по темата

Причина за тежкия пътен инцидент се смята гъстата мъгла, образувала се в района рано сутринта. Доктор Агнеса Янева и медицинска сестра Ирина Руссо от Спешна помощ в града първи се отзовават на място на катастрофата на автомагистрала Струма в началото на седмицата.

Лекарите обясняват пред bTV, че всеки ден има обявени случаи за катастрофи, за пострадали хора и инвалидизирани.  По думите на д-р Янева, Кресненското дефиле е рисков район. За тежката катастрофа лекарката казва, че в съзнанието й остава картината на много ранени хора, с мъка в душата за себе си и своите близки. По думите й най-доброто в този случай е това, че няма пострадали деца.

"Притесняваме се, че в такава катастрофа ще има много жертви, но гледаме да реагираме веднага по най-бързия начин", посочи още д-р Агнеса Янева.

Смачкани коли, затиснати хора – това е гледката, която е запомнила и медицинската сестра Ирина Руссо. "В първия момент реагираме до най-близко пострадалия, в случая това беше една жена, няколко мъже  изтеглиха кола, за да я извадят. Другите бяха по-далече и достъпа до тях беше по-труден", спомня си Ирина.

Бих посъветвала хората да шофират внимателно и винаги да се съобразяват с пътната обстановка, защото в случая мъглата беше много гъста и явно скоростта е била висока", отбеляза още Ирина Руссо.

Коментари Напиши коментар

27

Зуяка

преди 3 месеца

Некадърни шофьори и мъгла не е особено добра комбинация

26

МАКМЕЛМО

преди 3 месеца

Нямам думи просто, наистина! Трябва да се научат да карат някои хора и тогава да карат

25

Лемурчето

преди 3 месеца

Мъглата е тих убиец на пътя! Не мога обаче да повярвам как има толкова некадърни шофьори, че и верижна катастрофа да направят