Снимка: bTV

Мост, построен само преди четири години, вече започва да се руши. Съоръжението свързва двете общини Маджарово и Ивайловград и се намира в близост до село Бориславци, но изглежда така, сякаш всеки момент може да се срути.

В изграждането му са били инвестирани близо 900 000 лв., съобщават от bTV. Мостът е сравнително нов и дори все още е в гаранция, което означава, че средствата по неговото ремонтиране ще бъдат поети от строителя.

За проблема местните са сигнализирали не една институция. От АПИ потвърждават, че съоръжението е с повредена подпорна стена и ремонтът е неизбежен, но кога ще се случи не е ясно.

Освен мостът, и пътят, който минава през него, е в окаяно състояние. Хората казват, че не е ремонтиран от 1980 г. От пътната агенция са информирали местните, че с въвеждането на ТОЛ системата ще има пари и за ремонт на пътища като този, но без да се ангажират със срок

Жителите в района се страхуват да минават по съоръжението, защото добре помнят разрухата, която беше причинена от малката река Олу дере, която отнесе стария мост по време на наводненията през февруари 2012 година. Тогава бедствието взе 8 жертви, две от които бяха завлечени от водата именно край село Бориславци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase