Снимка: Reuters

Инспектори от "Фискален контрол" от НАП - Варна запечатват за 10 дни дискотека в Шумен, съобщиха от пресцентъра на агенцията в крайморския град.

Още по темата

Те посетили заведението на принципа "таен клиент" и открили нарушения на данъчното законодателство, с цел укриване на реалните обороти. Още на входа на нощния клуб на фискалните агенти не били издадени касови бонове за такса за вход, която била 8 лева. При извършената проверка те установили и близо 200 лева разлика в наличните пари в касата и отразеното на касовия апарат, пише БТА.

На собственика на нощния клуб проверяващите съставили два акта за административно нарушение и издали Заповед за налагане на принудителна административна мярка, като обектът ще бъде запечатан за 10 дни.

Инспекторите от "Фискален контрол" към ТД на НАП - Варна извършват засилен контрол на търговците в Североизточна България. Те следят за наличие на касови апарати, за издаване на фискални бонове и реално отчитане на оборотите, допълват от пресцентъра на приходната агенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase