Снимка: Helpbook.info

Гражданин сигнализира в платформата Helpbook.info за некачествено извършен ремонт на столично училище.

От изпратените снимки се виждат изключително сериозни дефекти и видимо лошо изпълнение на извършените строително-ремонтни дейности по 16-то ОУ. Забелязват се течове от покрива, изкъртена мазилка, множество пукнатини, разбит тротоар, криви и омазани колони, недовършена външна изолация.

Следващия сигнал пък е свързан с вечния проблем с неправилното паркиране. Повсеместно и безобразно се паркира около детска градина, намираща се в община Варна, алармира гражданин.

"Всекидневно сутрин от 07.30 до 08.30 и следобед от 16.30 до 18.00 ч. Масово паркирани автомобили около ДГ Ален Мак кв. Чайка. Колите се спират на пешеходната пътека, в зелените площи и по тротоарите. Улицата е двупосочна и натоварена в тези времеви периоди. Деца излизат от градината и просто няма къде да се движат", пише в сигнала.

Подобно оплакване постъпи и към район Витоша в столицата.

"Неправилно паркиране в участък от улица, където има тротоар само от едната страна. Улицата е с интензивно движение. Подавани са сигнали поне 5 пъти, абсолютно никаква реакция от община и полиция", алармира потребителят.

Отново получихме сигнали и за изоставени автомобили с молба за реакция от община Варна. Първият е за автомобил с липсващи стъкла, който е потенциално опасен, тъй като гражданинът е свидетел, че в него често влизат животни и деца.

Във втория е видно от изпратените снимки как паркираният изоставен автомобил пречи на нормалното маневриране около него на коли и пешеходци.

"Автомобилът не е преместван и вече е в окаяно състояние. Подозирам, че собственикът няма намерение да ремонтира автомобила или да го продава и се опасявам, че може да изгние на паркинга, както се бе случило с друг автомобил. Моля да бъде отстранен принудително", пише в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase