Снимка: Helpbook

Общ преглед

В днешния обзор на сигналите постъпили в платформата на Helpbook.info ще ви запознаем с разнообразни проблеми в сторицата и страната.

Първият от тях е за район "Лозенец", където липсва пешеходна мантинела, счупена след катастрофа. За нея потребителят твърди, че състоянието и е такова повече от няколко месеца.

Изпратиха ни снимки за изключително нагло паркиране пред блок 13 в квартал "Младост 1". На тях се вижда автомобил, спрял директно по средата на тревните площи в междублоковото пространство.

Към район "Красно село" е отправена молба за спешен ремонт на тротоарна настилка както и за възстановяване на паважа, който бил откраднат преди време.  

Отново в столицата към район "Студентски" е отправен апел за възстановяване на липсващо повече от 20 години осветление, заради което е имало множество кражби на части от автомобили.

Граждани пропищяха от денонощно обгазяване с черно-кафяв дим от обект, намиращ се на старото околовръстно шосе в посока от Ботевградско шосе към Локорско, на около 100 метра преди бензиностанция "Еко". От изпратеното видео се вижда как комин бълва гъсти кълбета дим в небето, а молбата към Столична община е за проверка на случая.

Следващият сигнал е към Община Сливен - гражданин сигнализира, че след изкопни дейности, точно пред "Социални грижи" в Сливен на ул. "Попска", се е образувал ров, който изключително много затруднява движението. Потребителят изказва надежда, че поради увеличените данъци общината най-после ще се сети да оправи улицата.

Завършваме днешния обзор със сигнал към Община Варна: "По протежението ул. "Рупи" в квартал "Чайка" срещу детска ясла безразборно се паркира на тротоара, най-много сутрин и вечер, но и през деня също е натоварено. Паркираните коли пречат на пешеходците и ги карат да вървят по улицата, която е доста натоварена. Поради строежите оттам минават тежки машини и опасността от инцидент е голяма. Там минават много деца и майки с колички.Зелените площи също са превърнати в кални площи от паркираните автомобили. Моля за реакция.“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase