Снимка: БТА

Общ преглед
За пети ден обстановката във Войводиново е нажежена, след нападението на военнослужещ от двамата братя Пакетови. Различното днес е, че шествието е най-многобройно, тъй като се включиха и командоси в подкрепа на пребития военен.

Протестният митинг бе оглавен от бившия командир на 61-ва Стрямска бригада ген. Димитър Шивиков. На него присъстват колегите на пребития командос, както и фенове на футболния "Ботев" (Пловдив), предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Още по темата


В слово пред събралото се множество ген. Шивиков обяви, че ако законите не се спазват, в скоро време протестиращите може да се съберат пред Народното събрание.

На мирния протест присъстват и ловци, които изказаха своята съпричастност към пострадалия и се обявиха за спазване на законите в България. Те настояха, че у нас има гражданско общество.

А в началото на протестния митинг двама свещеници отслужиха молитва за България. Част от ромите от Войводиново остават да живеят в селото, но са определяни като примерни и ходещи на работа.

В същото време продължава събарянето на поредните постройки. За по-масивните тухлени постройки се изчаква 14-дневен срок, в който право да обжалват имат собствениците.

Стана ясно и, че роми готвят протест пред сградата на Министерския съвет на 14 януари.

Коментари Напиши коментар

57

читател

преди 5 месеца

Какво толкова се е случило във Воеводиново?
Същото като в София, в Дианабад, където двама слязоха от колата, нападнаха пешеходец, на пешеходна пътека, но случиха на добър пешеходец, остави им до 10см. дупки, та едва ги спасиха.
Същото като в дискотеката в Дървеница, студенти с ритници умъртвиха друг студент. Всичките българи.
Къде е разликата?
Защо нямаше протести?
Ясно е, че има много проблеми в този етнос, но те са от друг характер.
В случая - норма на поведение в БГ.

56

Анонимен

преди 5 месеца

Абе да бе то е ясно че това е русолбска разработка ама кво да праиме сега

55

Анонимен

преди 5 месеца

До ERICH
няма как да се отрече, че развращаването на ромите беше извършено предимно от бе-се-пе! Нескончаемите лакърдии, идващи от тази партия за "социална" държава и "социални" придобивки на "експлоатираните" маси, доведе до адаптирането на ромите и впоследствие на останалите партии към тази корупционна практика!