Снимка: Bulgaria ON AIR

На 2 януари стана ясно, че няма да ни е необходима винетка за Северната скоростна тангента в София. Премиерът Борисов обяви, че общините в страната могат да поискат освобождаване от винетна такса за пътищата си. Те обаче трябва да поемат ангажимента да поддържат съответните пътни участъци.

Още по темата

"Кметът на Варна поиска същото да се случи с част от Републиканската пътна мрежа, която води до гробищата. Същото поиска и кметът на Пловдив за пътя до Асеновград. Започна лавинообразна реакция. Не всички общини могат да се възползват от тази възможност. 260 общини в страната не могат да си го позволят", коментира кметът на Кърджали Хасан Азис пред Bulgaria ON AIR.

В контекста на предстоящите евроизбори и изборите за местна власт Хасан Азис каза, че сега е време на решения, които да се харесват повече на гражданите, а не на ясно определени държавнически решения.

"Приоритет за нас в момента са европейските избори. Поставили сме си много ясната задача да запазим политическата позииця, която имаме в момента в Европейския парламент - 4 плюс", подчерта зам.-председателят на ДПС.

Хасан Азис посочи още, че в ДПС върви процес на организационно заздравяване, докато в конкурентната ДОСТ е започнал "листопад".

Вратата е отворена за всички, подчерта той, запитан конкретно за Лютви Местан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase