Снимка: Pixabay

През 2018 година поредица от събития белязаха живота на българите. Bulgaria ON AIR припомня какво разтресе държавата и какво наследство ни оставят отминалите 12 месеца.

На  29 юни в 14 часа и седем минути, калкулаторът на ООН отчете, че населението на българия е паднало под 7 милиона души. Факт, който свидетелства за демографската криза, която ни грози. Броячът отчете, че сме се стопили до 6 милиона 999 хиляди 999 души.

През 2018 година  не липдваха и оставки. Вицепремиерът Валери Симеонов напусна "Дондуков" 1 и се върна в Народното събрание. Това стана след като срещу него в продължение на месец протестираха майките на децата с увреждания.

Трима министри – Ивайло Московски на транспорта, Валентин Радев на вътрешните работи и Николай Нанков на регионалното развитие също се простиха с постовете си, след като автобусна катастрофа край Своге, отне живота на 20 души.

Министрите Теменужка Петкова и Бисер Петков поискаха да се оттеглят, но Бойко Борисов ги върна отново на работа.

А в края на годината започна акция олигарх, която прати зад решетките семейство Баневи, а Арабаджиеви се издирват от Интерпол.

За жалост имаше и убийства, извършени като по сценарии за холивудски трилър. През 2018 г. две големи катастрофи ни потопиха в скръб, но и извадиха наяве проблемите и корупционните схеми в живота ни. Добра или лоша, тя вече си отива. За 2019 г. нека да си пожелаем повече добри новини.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase