Снимка: Pixabay

82-годишният Димитър Беров е бил убит пред очите на съпругата си Елена в събота следобед. Той е бил посечен с брадва от рецидивист, който тъкмо излязъл от затвора.

Ужасяващата сцена се разиграва към 15 часа, съобщават от областната дирекция на МВР Враца. В дома на възрастното семейство, в село Вараняк, нахлува 39-годишният им съсед Николай Димитров, който бир пиян и въоръжен със секира.

Неканеният гост замахнал с брадвата няколко пъти, като при един от тях буквално разцепил главата на стареца. Нанесъл и няколко удара в тялото на жертвата.

Мъжът се нахвърлил и срещу бабата, която е инвалид с два отрязани крака. Започнал да й бие шамари и я изнудил да му даде скатаните от нея 1600 лева. Преровил и цялата къща за за още пари, а преди да си тръгне, взел телефона на жената и заковал прозорците, за да не извика Елена помщ.

Тя обаче се свлякла от количката и буквално по корем, като си помагала с ръцете, успяла да излезе навън и се развикала. Съседите й я чули и като отишли да видят какво се случва, се натъкнали на ужасяващата гледка.

Убиецът е с дебело криминално досие за кражби и грабежи. Последният път бил осъден, защото задигнал пари от Димитър Беров. Наскоро излязъл от затвора и решил не само отново да ограби стареца, но и да му отмъсти, задето го е вкарал зад решетките.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase