Снимка: Bulphoto, архив

Тази сутрин паднала скала преустанови движението на влаковете между гарите Якоруда и Белица.

Движението е спряно вследствие на паднала земно-скална маса върху железния път и последвал удар на пътническия влак Септември-Добринище в нея, съобщи НКЖИ.

След удара е дерайлирал локомотивът на композицията с първа талига. Няма пострадали пътници и служители на националния железопътен превозвач.

До възстановяване на движението влаковете ще се движат в участъците Белица-Добринище и Септември-Якоруда. Направена е организация за транспортиране на пътниците между Белица и Якоруда.

Аварийни екипи и възстановителна техника на Национална компания "Железопътна инфраструктура" са на мястото за отстраняване на щетите.

Коментари Напиши коментар

16

до един от германия

преди 4 години

Ти не гледай какво се прави в Германия. Там канят бежанци и после ги хрантутят, като им дават по няколко стотин евро на месец. От там акъл не взимай.

15

до един от германия

преди 4 години

Нека се запази теснолинейката, ама ти ли ще и покриваш загубите в милиони на година? Или ще бъркат в джоба на целия народ?

14

ЗАКРИВАЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ

преди 4 години

По тази линия отдавна не се превозват никакви товари (тирове и всякакви камиони) изхвърлиха БДЖ от играта. Пътниците, които пътуват на ден с трите влака, може да се съберат в 2 буса. А за атракция се доказа, че не става защото ретро влака пътува веднъж на 2 години и вози мераклии, които може да се съберат в 2 трабанта и приходите от тях не покриват само въглищата, които ла.па парната машина от Септември до Добринище.