Снимка: Архив, Булфото

Екипи на ПСС са провели спасителна акция по издирването на 58-годишен мъж, изгубил се в гъстата мъгла в района на Беклемето в Стара планина, съобщи "Фокус".

58-годишният мъж, работещ в заслон "Орлово гнездо", прибирайки се по билото на планината в посока Беклемето, попада в гъста мъгла и загубва ориентация.

Към 20:00 часа подава сигнал и петима планински служители от Планински спасителен отряд – Ловеч тръгват към района. Малко преди 23:00 часа откриват мъжа в добро здравословно състояние.

Към 01:00 часа през нощта акцията е обявена за приключена след прибирането на хората по домовете им.

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 2 години

Браво на спасителите! Тези хора познават планината като петте си пръста и знаят местата, където обикновено стават инцидентите. Затова най-добри резултати имат местните, като разбира се, в някои случаи се налага да търсят помощ и от други групи, откучета-търсачи. Човекът, загубил се, не е виновен за нищо - гледал си е работата, но се е дезориентирал.

5

Терсенето

преди 2 години

Да тръгнеш, по български път, по принцип си е руска рулетка. Кой пиян, къде яма, къде катаджии във засада. Кой се дрогирал, кой изпаднал, във истерия, и кой припаднал, поради прекомерна възраст.

4

Терсенето

преди 2 години

Със планината, шега не бива. Браво на момчетата.