Големите ремонти в Стара Загора са към своя край, увери кметът на града Живко Тодоров в предаването "България сутрин".

"Няма град без проблеми. Ние също страдаме. Това е поради ниския стандарт на живот в България", посочи градоначалникът.

Той посочи, че ремонтът на емблематичния парк за града - Аязмото, е на практика приключил. Вероятно до края на годината ще приключи и реконструкцията на надлеза, който свърза централната градска част и индустриалната зона, а оттам води и към магистрала "Тракия".

Малко по-сложно е положението с ремонта на пешеходната зона в центъра на града, който трябва да приключи до 20 декември. Това обаче едва ли ще стане и фирмата изпълнител ще търпи санкции, посочи Живко Тодоров. Той все пак изрази надежда, че малко след Нова година строителните дейности ще приключат и там.

"Финансовата централизация не е добро решение за една държава. Трябва повече демокрация и повече свобода на хората по веригата надолу. Така гражданите ще усещат властта по-прозрачна. Парите се събират на едно място и после се разпределят – Стара Загора не е получавала държавна субсидия от години. Трябва да има финансова децентрализация", категоричен бе Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

Той даде пример с това, че в много градове, където на практика няма професионален спорт, са построени спортни зали, а за Стара Загора, където се развиват няколко отборни спорта, средства за такава няма.

"За 2019 г. най-важното за мен е да направим хората доволни и една идея по-щастливи от предходната година", завърши Живко Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase