Снимка: Агенция "Митници"

Митничари от Лом задържаха 430 литра ракия без документи, пренасяна в картонени опаковки с обозначение за сок от ябълки, съобщиха от Агенция "Митници".

На 11 декември, около 3:00 часа през нощта, в района на Дунав мост 2 мобилен митнически екип спира за проверка камион, пътуващ от България към Румъния. По документи товарният автомобил превозвал групажна стока. 

При проверка на товарното помещение на камиона, митничарите забелязват, че единият от палетите е фолиран с полиетиленово фолио. На него са натоварени 24 кашона с етикети "ябълков сок".

Заловиха ракия, маскирана като... ябълков сок

Всеки от кашоните е съдържал картонени кутии с графично лого на ябълка. При отварянето на една от опаковките се установява, че тя съдържа прозрачната течност със силно изразен мирис на ракия. Замерването на течността с денситометър отчита стойност от 45 алкохолни градуса.

При щателна проверка на кашоните се установява, че 10 от тях съдържат по три 5-литрови кутии, а в останалите 14 кашона има по четири кутии.

Общо количеството на открития алкохол е 86 опаковки по 5 литра или общо 430 литра. По случая предстои образуване на административнонаказателно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase